Saps que la forma de pagament del teu e-commerce és una de les principals raons per la que els consumidors abandonen el carret de la compra? Posa’t a la seva pell: si el mètode de pagament en una botiga online és complex o poc segur, molt probablement tu tampoc compraries amb plena tranquil·litat.

El mètode de pagament oferirem als nostres clients és una de les decisions més importants a les que haurà de fer front un emprenedor quan es plantegi el seu model de botiga online. I és que d’aquest sistema de pagament dependrà, en bona part, l’èxit o fracàs de l’empresa.

El mètode de pagament ha de resultar, per l’usuari, còmode i fàcil, i li ha d’oferir la màxima garantia i confiança.

Els tipus de pagament es poden dividir en els sistemes online i els sistemes offline. A continuació, repassem els principals mètodes online.

1)Targetes de crèdit

Per això et cal disposar d’una TPV (Terminal de Punt de Venda Virtual). Es tracta del sistema més emprat a l’estat, en un 62% dels casos. El TPV actua com una mena de datàfon fent possible que el client faci el seu pagament només posant el número de la seva targeta. En aquests sistema és important el protocol de seguretat, que depèn del banc amb què operem.

2) Integradors

O dit d’una altra manera, sistemes que faciliten les transaccions econòmiques per mitjà de correu electrònic, com per exemple Paypal, però també SafetyPay, Sage Pay o Allopass. En aquest cas l’usuari haurà de vincular un compte en un d’aquests integradors amb el del seu número de targeta. El desavantatge pel comerç és que la plataforma es queda un percentatge de l’import però garanteix, a canvi, que el client no hagi d’introduir les seves dades bancàries.

3) Moneders virtuals

És un sistema més novedós. Plataformes com Google Wallet permeten separar les finances personals de les despeses de petites quantitats. Amb aquests sistemes, el client pot transferir fons des del seu compte d’usuari a la plataforma uns diners que serviran per fer les compres online.

4) Pagament per mòbil

El desenvolupament de la tecnologia mòbil fa que sorgeixin diferents models per fer pagaments dels del nostre mòbil. A l’Estat espanyol s’està desenvolupant la tecnologia NFC (Near Field Communications) en la que se basa.Leave a reply