A l’hora d’obrir una botiga electrònica cal definir quins mètodes de pagament oferirem als nostres clients. A banda dels mètodes online, com ara el pagament per targeta de crèdit o a través d’integradors com PayPal, també disposem dels mètodes offline, que són aquells en què el pagament es produeix un cop realitzada la compra.

Disposar del màxim d’opcions de pagament facilita el procés als nostres clients. En el cas dels sistemes offline, estan especialment indicats quan els clients del nostre ecommerce estan poc habituats a comprar per internet o per aquells que cerquen majors garanties de seguretat

Quins són els principals mètodes de pagament offline?

1) Transferència bancària: La botiga ha de facilitar al seu client un número de compte i esperar que es confirmi el pagament. Aquest sistema és molt segur pel comprador, però té el desavantatge que endarrereix l’enviament del producte, ja que el comerç haurà d’esperar a la confirmació del pagament, que pot tardar entre dos i tres dies. Per això, cal que l’empresa treballi amb un nombre ampli d’entitats bancàries, ja que es facilita el procés al client. Un cop confirmat aquest pagament, l’ecommerce farà l’enviament del producte.

2) Contra reemborsament: és un altre dels mètodes més segurs pels usuaris, però menys recomanat per als negocis, perquè pot comportar despeses d’enviament per al comerç en cas que el comprador rebutgi el paquet. En tot cas, cal valorar aquesta opció, ja que és la preferida per als usuaris que desconfien de la seguretat de la gestió econòmica a internet. El missatger que fa arribar el paquet al client és també qui rep el pagament, que pot tenir un cost addicional.

3) Domiciliació o gir bancari: És una alternativa poc utilitzada, però molt indicada especialment quan es ven algun producte o servei de forma periòdica. En aquest cas, el client haurà de facilitat el número de compte de la seva entitat bancària perquè l’empresa li carregui els costos. El cobrament no es fa fins que la plataforma gira el rebut.



Leave a reply